Flere danskere med leddegigt mister eller opgiver deres tilknytning til arbejdsmarkedet, fordi de ikke kender deres muligheder for at få hjælp og støtte gennem forskellige særordninger. Det viser en undersøgelse blandt danskere med leddegigt fra 2008. Undersøgelsen er foretaget af YouGov på vegne af Roche a/s i oktober 2008 blandt 196 danskere med leddegigt.

 

Men i Danmark findes der et stort udvalg af muligheder for at få støtte og særordninger, så du kan forene et godt arbejdsliv og leddegigt. Mulighederne gælder både for dig, der er nydiagnosticeret, og for dig, der har levet længe med leddegigt.

 

Du kan her på siderne danne dig et overblik over de mange muligheder og rettigheder, du har – fra personlig assistance og hjælpemidler over syge- og raskmeldinger til omskoling og fleksjob. Du får også gode råd til et godt samarbejde med jobcentret, og hvordan du benytter dig af mulighederne på arbejdspladsen. Og så kan du læse om fem danskere med leddegigt, og hvordan de har fået et velfungerende arbejdsliv.

 

Du kan også downloade siderne i PDF. Vi har nemlig samlet det hele i folderen ’Arbejde og leddegigt – en guide til patienter og pårørende’.

 

Folderen og teksten her på Leddegigtportalen er senest opdateret i februar 2014. Center for Arbejdsfastholdelse (CAF) har assisteret med deres viden og indsigt.

 

Læs om ordninger, gode råd og personlige erfaringer i venstremenuen.

 

Download folderen ’Arbejde og leddegigt’ i PDF her.