Der findes ingen behandling, der kan helbrede leddegigt. Men i dag findes der behandlinger, der ikke bare kan lindre smerterne og reducere betændelsen, men som også bremser de ledskader, der med tiden ellers udvikles af sygdommen.

Behandling mod leddegigt bør påbegyndes tidligt, uanset hvor mild eller svær din leddegigt er ved diagnosen. På diagnosetidspunktet er det nemlig umuligt at forudse, hvordan sygdommen vil udvikle sig.

Forskning viser, at blivende skader på knoglerne allerede begynder i løbet af det første år af sygdomsforløbet. Derfor er tidlig behandling afgørende for at bremse sygdommen og reducere led- og knogleskader, som ellers kan føre til ledskade og handicap.

Der er stor forskel på, hvor godt og hurtigt den enkelte medicin virker hos den enkelte person. For at opdage mulige bivirkninger og undgå komplikationer, er det vigtigt, at du løbende går til kontrol hos din gigtlæge (reumatolog). Hyppigheden af kontrolbesøgene afhænger af, hvordan din sygdom udvikler sig, og hvordan du reagerer på din behandling. Personer med leddegigt går regelmæssigt til ambulant kontrol hos deres gigtlæge(r).

Ud over medicinsk behandling er rådgivning om fysisk træning samt instruktion i, hvordan du aflaster dine led, håndterer din sygdom og anvender forskellige hjælpemidler vigtig for at opnå et godt liv med sygdommen. Operationer, hvor man erstatter dele af ødelagte led, kan også være nødvendige.

Læs mere om medicinsk behandling